Röviden összefoglaltam, hogy milyen eszközökre lesz szükség a kezdetekkor és mire érdemes odafigyelni az alapanyagok és eszközök vásárlásakor.
Eszközök a kezdéshez:
- tekerő (quillingtoll), kb 1,5 mm vastag hegyű középen bevágott rúd.
- papírcsíkok
- ragasztó, folyékony, színtelenre száradó papírragasztó.
- rotringceruza benne egy lefejezett gombostűvel. Ennek segítségével a legkisebb helyre is be tudjuk vinni a ragasztót.
Az elején nélkülözhető, de előbb-utóbb szüség lesz rá:
- sablon
- parafalap, gombostű, – az összeállításnál nagyon jól jön
Néhány jótanács, hogy ne kövesd el azokat a hibákat amiket én. Ha nincs sikerélményed, el fog menni a kedved a folytatástól.
– 4-6 mm vastagságú papírcsíkot válassz. Sajnos a legtöbb kreatív boltban csak 3mm-es quillingpapírt tartanak. Ezzel nehezebb dolgozni, inkább gyakorlott kezekbe ajánlanám. Webshopokban érdemes körülnézni vagyesetleg az ismerősöket megkérdezni nincs-e valakinek iratmegsemmisítője. Viszont ezt is csak kezdéshez vagy kísérletezéshez ajánlom, mert az így vágott papír éle nem teljesen sima. Az igazán szép munkákhoz ez pedig elengedhetetlen.
+1 tipp: kreatív boltokban kapható mindenféle színű fénymásolópapír. Macerás ugyan, de szikével vonalzó mellett magad is előállíthatod a papírcsíkokat. Különösen ha egy színnek különböző árnyalataira van szükséged.
– quilling toll vagy tekerő. Csak jó minőségűt érdemes megvenni. Sajnos el kell mondanom, hogy etéren elég siralmas a választék az országban. Jelenleg egy webshopot tudok aki már forgalmaz (!) quilling tollat. (az ára 1000,-körül ) A quilling tekerő néven találhatsz néhány annak látszó eszközt (pl: kis farúd 2 tűvel a végén), de nem érdemes pénzt adni érte, mert használhatatlan.
Átmeneti megoldásként egy kis házi praktika: fogpiszkáló végét vágd be szikével kb 5 mm hosszan. Kezdetnek megteszi, és ha már megszeretted a kézműves alkotás eme technikáját, úgyis veszel magadnak egy igazi quilling tekerőt.
-sablon: az azonos méretű formák készítésénél nagy segítség.
Mára ennyi…
Vigyázz…
Kész…
Quilling!!!!//
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: